Projecten

Karavaan
Karavaan is gelegen in Ronse. Ze bieden dagbesteding aan voor jongeren uit campus Zwalm, Ronse en Maarkedal, die omwille van diverse redenen tijdelijk niet naar school kunnen gaan. Naast het bieden van zinvolle dagbesteding wilt Karavaan een rustplaats zijn van waaruit men op zoek gaat naar talenten, sterktes en succeservaringen in hun atelierwerking en/of via ervaringsprojecten onder de vorm van vrijwilligerswerk. Jongeren die verblijven in Campus Zwalm, Maarkedal en Ronse kunnen in Karavaan terecht voor een time-out-project, dat samen met de jongere inhoudelijk vormgegeven wordt. Tot slot biedt Karavaan de uitvoering van alternatieve sancties aan, bij wijze van herstelbeweging.


De Kaai
Het intern aanbod van Project De Kaai richt zich hoofdzakelijk tot de kinderen en jongeren die op campus Erembodegem verblijven. Daarnaast heeft Project De Kaai een samenwerking met CLB's waarbij jongeren vanaf 12 jaar aangemeld kunnen worden voor een NAFT-traject.

Lees meer ...

Vonk
VONK biedt kortdurende en intensieve begeleiding aan gezinnen waar de veiligheid van de kinderen in het gedrang komt. Samen met het gezin en hun netwerk denken we na over de aanwezige zorgen en komen we tot oplossingen op maat van het gezin.

"Wij zijn een vonk die het vuur in gang steekt maar zonder brandstof zijn wij niets. We hebben de mensen en hun netwerk nodig om het vuur brandende te houden, zodat wij op een dag overbodig worden..."

Lees meer ...