Campus Zwalm


Coördinator:
Mevr. Charlotte Vandevoorde

Latemdreef 77
9630 Zwalm
T: 055 48 01 21
F: 055 48 01 20
E: campus.zwalm@ruyskensveld.be
In de rustige natuur van Zwalm, tussen het groen en de velden vind je onze campus terug.
Bij ons kunnen kinderen en jongeren terecht vanaf 0 tot 20 jaar.
Daarvoor beschikken we over een drietal leefgroepen waar telkens 9 kinderen verblijven: De Rozenkwarts, De Blauwe Kristal en de Rode Robijn.

In campus Zwalm vinden we huiselijkheid heel belangrijk.
Elke leefgroep heeft twee gezellige leefruimtes en elke jongere beschikt over een kamer die ze naar eigen believen mogen inrichten.

Jongeren die hier reeds een langere periode verblijven kunnen ervoor kiezen om vanaf 16 jaar toe te werken naar zelfstandigheid. Dit gebeurt vanuit de studiowerking in de leefgroepen.

De centrale keuken zorgt dagelijks voor een gezonde en gevarieerde maaltijd en één keer in de maand kookt elke leefgroep zijn eigen potje.
De jongeren mogen dan zelf kiezen wat er op het menu komt, en nemen vervolgens deel aan de boodschappen en het koken zelf.

Elke vakantie wordt er een activiteit georganiseerd met de volledige voorziening, dit kan gaan van een bosspel tot een pretparkbezoek.
Wij beschikken ook over een groot grasrijk domein waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Onze pony, de ezel en het hangbuikvarkentje maken het ‘op de buiten’ gevoel compleet.

Elke leefgroep heeft een team van 6 begeleiders, waaronder 1 hoofdbegeleid(st)er. Daarnaast is er ook een contextbegeleid(st)er die de contacten met de ouders goed onderhoudt.
Doorheen het jaar worden er verschillende ouder-kind activiteiten georganiseerd, waaronder ook telkens 1 infoavond waar er specifiek rond één thema gewerkt wordt.
Samen met de ouders een weg afleggen en hen zoveel mogelijk betrekken is voor ons een belangrijke pijler.

Je kan vanuit onze campus een opleiding of dagbesteding gewoon verderzetten.
Voor jongeren die het iets moeilijker hebben is er opvang voorzien in onze dagbesteding karavaan.
Daarnaast motiveren we elkeen om een hobby uit te oefenen die plaatsvindt buiten ons domein.

Omdat wij ook groot belang hechten aan de mening van de jongeren zelf organiseren wij twee maandelijks een jongerenraad.
Daar mogen jongeren hun wensen, klachten of ideeën naar voor brengen.