Campus Ronse


Campusdirecteur:
Dhr. Patrick De Wolf

Adolf Demetsstraat 8
9600 Ronse
T: 055 21 54 77
F: 055 21 48 18
E: campus.ronse@ruyskensveld.be
Nabij het centrum van Ronse en vlakbij het stadspark, vind je onze campus.
Bij ons krijgen jongeren de mogelijkheid om begeleid te worden vanaf hun 12 jaar en kunnen ze stapsgewijs doorgroeien naar zelfstandigheid. Er zijn 2 leefgroepen, Carpe Diem en Initio en de afdeling kamertraining, ít Centrum.

In de 2 leefgroepen worden jongeren begeleid van 12 tot 18 jaar.
Alle jongeren hebben een eigen slaapkamer die ze mogen inkleden naar keuze.
De leefgroepen zijn onderverdeeld in 2 subgroepen en worden gezellig ingericht. De huiselijke sfeer wordt zo veel als mogelijk binnengebracht.

Carpe Diem is een leefgroep voor jongeren tussen 12 en 15 jaar.
In deze groep is er een strikte dag - en weekplanning en zijn duidelijke regels en afspraken van belang.
Vanaf 15 jaar kunnen jongeren terecht in Initio, een leefgroep die zich voornamelijk richt op zelfstandigheidstraining.

Op de kamertraining kunnen jongeren terecht vanaf 16 jaar. De jongeren hebben er een eigen studio met kitchenette en badkamer.
We hebben 10 studioís, centraal gelegen binnen het gebouw, waar jongeren vaardigheden aanleren die horen bij een voorbereiding naar zelfstandigheid.

Iedere afdeling heeft een apart team van begeleiders. Iedere jongere heeft een contextbegeleid(st)er. Samen staan alle begeleiders in voor de zorg voor uw kind. We willen jongeren individueel benaderen, kijken waar de noden liggen en hierop, samen met alle betrokkenen een antwoord trachten te formuleren.

Naast het gebouw is er een sportterrein en iedere afdeling heeft zijn eigen tuin. Daar kunnen jongeren naar believen basketten, voetballen of gewoon samen zijn. Onze campus beschikt ook over een fitnessruimte en een ontspanningsruimte, waar al onze jongeren gebruik van kunnen maken.

De dienst Contextbegeleiding Autonoom Wonen (CBAW) begeleidt jongeren vanaf 17 jaar die de grote stap naar zelfstandig wonen willen zetten. De begeleiding ondersteunt de jongeren in hun zoektocht naar een geschikte woonst en houden hen vast tot wanneer ze zonder begeleiding verder kunnen.