Campus Maarkedal


Coördinator:
Mevr. Veronique Ponnet

Puttene 1
9680 Maarkedal
T: 055 31 17 85
F: 055 31 86 83
E: campus.maarkedal@ruyskensveld.be
Twee grote gebouwen in het centrum van Etikhove zijn de uitvalsbasis voor de drie leefgroepen en de studiowerking van campus Maarkedal.
Er zijn twee groepen waar de jongere kinderen begeleid worden.
Broertjes en zusjes kunnen terecht in dezelfde leefgroep en alle kinderen hebben een eigen slaapkamer die ze zelf mogen inrichten.

De leefgroepen zijn huiselijk en naast het gebouw zijn er sportterreinen en een speeltuin. Iedere leefgroep heeft een apart team van begeleiders en een contextbegeleid(st)er die samen instaan voor de best mogelijke zorg voor uw kind.

De jongeren kunnen vanaf 15 jaar verblijven in De Regenboog, een apart gebouw dat ingericht is voor zelfstandigheidstraining.
De jongeren oefenen samen met de begeleiders belangrijke vaardigheden zoals budgetteren, plannen, koken en de was en de plas.

Er zijn ook zes studio’s voor jongeren die zich voorbereiden op zelfstandig wonen. Afhankelijk van wat jij op dit moment nodig hebt, maken we samen afspraken en stemmen we ons aanbod en de ondersteuning af op jouw situatie.

De dienst Contextbegeleiding Autonoom Wonen (CBAW) begeleidt jongeren vanaf 17 jaar die de grote stap naar zelfstandig wonen willen zetten.
De begeleiding ondersteunt de jongeren in hun zoektocht naar een geschikte woonst en houden hen vast tot wanneer ze zonder begeleiding verder kunnen.