Campus Geraardsbergen


Coördinator:
Mevr. Nic Van Rentergem

De Mee-ander
Gasthuisstraat 19
9500 Geraardsbergen
T: 054 42 24 92
F: 054 42 27 34

De Marbol
Gasthuisstraat 25
9500 Geraardsbergen
T: 054 42 22 75
F: 054 42 27 34
E: campus.geraardsbergen@ruyskensveld.beCampus Geraardsbergen bevindt zich in het centrum van Geraardsbergen. Recht tegenover de ingang van het ziekenhuis tref je twee huizen ’De Mee-ander’ en ‘De Marbol’.

Beide hulpvormen bieden rechtstreeks toegankelijke hulp aan.

De Mee-ander is een thuisbegeleidingsdienst. Wij bieden contextbegeleiding en ondersteuning aan gezinnen die moeilijkheden ervaren bij de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. Elk gezin heeft een eigen contextbegeleid(st)er. Deze werkt met jullie gezin en met de andere betekenisvolle mensen uit jullie omgeving. Onze contextbegeleiding kan in verschillende vormen aangeboden worden:

 • Laag-intensieve contextbegeleiding: duur 6 maanden, éénmalig verlengbaar én focus op concrete en haalbare werkpunten die samen worden opgesteld.
 • Breedsporige contextbegeleiding: duur één jaar, verlengbaar, voor gezinnen die nood hebben aan meer aanklampende en intensievere begeleiding, waar zorgen zijn op verschillende levensdomeinen die de basiszorg en de ontwikkeling van de kinderen in de weg staan.
 • Contextbegeleiding ifv positieve heroriëntering: duur 4 maanden, vermijden dat meer ingrijpende hulp nodig is via het werken aan verbinding en communicatie met als centraal thema: ‘besef van eigen verantwoordelijkheid en beleving’.

 • De Marbol is een dagcentrum en biedt dagbegeleiding én contextbegeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen die het even moeilijk hebben met de opvoeding. Kinderen en jongeren kunnen hier na de schooluren en tijdens schoolvakanties terecht wanneer het thuis tijdelijk wat moeilijk(er) gaat. Het dagcentrum is er voor jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar.

  Elk kind of jongere heeft een eigen individuele begeleid(st)er die tijd maakt voor je vragen en verhalen. Elk gezin heeft een eigen contextbegeleid(st)er die wekelijks bij jou en je ouders langskomt. Vaak is dit één en dezelfde persoon.

  In het dagcentrum zorgen we voor een sfeer waar kinderen en jongeren kunnen leren en zich ook kunnen ontspannen, een omgeving waar ze een eigen plekje ervaren. Kinderen en jongeren leren via het samen zijn in een groep, door samen te werken, te spelen en activiteiten te doen. We helpen kinderen en jongeren ook bij hun studie- en schoolwerk. We organiseren regelmatig activiteiten voor jullie ouders of voor het hele gezin binnen onze ouderwerking.

  Je contextbegeleid(st)er komt wekelijks bij jou en je ouders langs.

  Crisis: Er is thuis een heel zware ruzie of je moeder kan tijdelijk niet meer voor je zorgen omdat ze plots naar het ziekenhuis moet. Soms is dan onmiddellijke hulp nodig. We spreken dan over een crisis.

  Crisisbegeleiding kent twee vormen afhankelijk of je thuis nog veilig bent of een veilige plek voor verblijf is gezocht voor jou. In geval je op een veilige plek verblijft (crisisverblijf) en iemand de crisis onderzoekt, spreken we van een TNT (Terug Naar huis Traject) en duurt maximaal 14 dagen. Ingeval je thuis nog veilig bent én crisisbegeleiding nodig is, komt een begeleider vier weken lang één of meerdere keren langs per week om te spreken met jou en je ouders, apart of tezamen.