Campus Erembodegem


Coördinatoren:
Dhr. Lieven Van Langenhoven
Mevr. Ingeborg Amerijckx
Mevr. Nele De Boitselier

Termurenlaan 28
9320 Erembodegem




Op Campus Erembodegem ben je voor verschillende vormen van hulp welkom.
In de teams van de leefgroepen werken begeleiders, een hoofdbegeleid(st)er, contextbegeleiders en een bijzondere functie samen. Begeleiders helpen en begeleiden jou bij alles wat voor jou belangrijk is.

We hebben vier verticale leefgroepen waar 10 tot 12 jongens en meisjes van verschillende leeftijden samen wonen, spelen, leren, …  .

In onze twee horizontale leefgroepen verblijven 8 adolescente meisjes en jongens van 12 tot 18 jaar, maximaal verlengbaar tot 25 jaar. Er wordt sterk de nadruk gelegd op het geven van een stem aan de jongeren, zodat jullie zelf mee kunnen zoeken in welke richting zal gezocht worden naar een oplossing.

Vanaf 16 jaar kan je naar de Blauwe Druppel voor studiowerking.Je hebt daar een eigen gemeubelde studio, je eigen budget,… en leert geleidelijk aan meer en meer zelfstandig worden (koken, wassen, centen beheren, zelf keuzes maken en problemen oplossen…). Deze 10 studio’s bevinden zich op het domein. 2 van deze studio’s hebben een extra kamertje om een ouder/kind begeleiding te kunnen realiseren (de mama/papa is min. 16 jaar, kindje max. 6 jaar). Er is op elk moment van de dag iemand van begeleiding aanwezig als je vragen hebt. Dagelijks komt begeleiding ook een paar keer langs bij jou.

Campus Erembodegem biedt ook 2 soorten ambulante hulp aan:
  • Contextbegeleiding Autonoom Wonen (CBAW) voor jongeren vanaf 17 jaar die een eigen studio of appartement hebben, maar nog begeleiding kunnen gebruiken in het ‘zelfstandig’ (of autonoom) wonen. We werken rond zelfstandigheid (wonen, budget, huishouden, school-werk-vrije tijd) maar ook rond hoe jij je voelt en moeilijkheden aanpakt, jouw sociaal netwerk,… .

  • Salix: dit is de mobiele contextbegeleidingsdienst. Deze dienst begeleidt gezinnen waarvan de kinderen/jongeren niet in de residentie verblijven.

  • Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor projectwerkingen zoals:
  • de Kaai is een projectendienst die verschillende vormen van hulp aanbiedt. Het kan extern (jongeren die niets met de Bijzondere Jeugdzorg te maken hebben) of intern (kinderen en jongeren die bij ons verblijven). Ze bieden een ondersteunende module en naadloos flexibele trajecten (NAFT-module) aan. www.dekaai.org.